Zuid Afrika

Naar Zuid Afrika op vakantie gaan is een bijzonder iets. Je hoort er niet veel mensen over, maar degene die er geweest zijn weten het maar al te goed. Een vakantie naar Zuid-Afrika is een echte aanrader. Het is een land waar gigantisch veel te beleven is en te zien. Denk hierbij natuurlijk aan de Big 5 welke in Zuid-Afrika te vinden zijn, maar ook de steden Kaapstad en Johannesburg. Een van de prachtige natuurparken, de tuinroute, de Tafelberg en ga zo maar door. Je komt als je naar Zuid Afrika gaat in een compleet andere cultuur terecht. Heerlijk genieten is iets wat je dan ook zeker kan in dit prachtige land.

Voor een paar dagen is Zuid-Afrika door de vlucht van gemiddeld 10,5 uur niet echt geschikt. Echter voor een heerlijke rondreis is het het ideale land. Je kan genieten van de prachtige natuur, rijke geschiedenis en cultuur en heerlijke steden om in te shoppen.

Bekijk hier de beschikbare vakanties naar Zuid-Afrika van diverse aanbieders.

Safari en de grote 5

Een van de bekendste attracties van Zuid-Afrika is het spotten van de grote 5. De grote vijf zijn namelijk voor degene die dit niet weten de volgende dieren: Leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en de olifant. Stuk voor stuk indrukwekkende dieren welke je in Zuid-Afrika in het wild kan zien. Tot voor kort ging elke toerist naar het bekendste national park van Afrika, namelijk het Kruger Park. Inmiddels hebben ze niet meer het alleenrecht voor de grote vijf, want het Addo Elephant national park heeft ze ook alle 5 in het wild rondlopen. Beide parken zijn prima te bezoeken onder begeleiding van een ervaren gids en geven je een unieke kijk op dit stukje Afrika. Hierbij word vooral de focus gelegd op behoud en groei.

De nationale parken van Zuid-Afrika worden onderhouden door de overheden en door het toerisme. Zoals bekend zijn diverse diersoorten in Afrika met uitsterven bedreigd. De Neushoorn en de Olifant worden nog steeds afgeschoten voor het ivoor van de slagtanden. Ook al is de handel in ivoor in praktisch elk land ter wereld verboden, toch pakken ze in Zuid-Afrika nog regelmatig stropers op. Het Kruger park en het Addo Elephant park kunnen dan ook gelukkig langzamerhand constateren dat er weer wat groei is van de diverse dieren. Echter er is nog een lange weg te gaan voordat de dierenpopulaties weer enigszins hersteld zijn. Via onlinevakantie.com kunt u diverse prachtige rondreizen vinden waarbij duurzaam toerisme centraal staat. Met duurzaam toerisme naar Zuid-Afrika word er o.a. goed opgelet dat de lokale organisaties welke ingeschakeld worden ook respectvol met het milieu en de natuurparken omgaat.

Vind hier het complete reisaanbod van duurzaam toerisme TUI online <<====

Steden Zuid-Afrika

Johannesburg en Kaapstad zijn de bekendste steden van Zuid-Afrika. Waarbij Kaapstad een van de hoofdsteden is. Kaapstad is namelijk het centrum van Zuid-Afrika op het gebied van wetgevende macht. Pretoria (uitvoerende macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht) zijn de andere 2 hoofdsteden van Zuid-Afrika. De grootste stad van het land is Johannesburg en deze is vergelijkbaar met de grotere Europese steden qua indeling. Als u op vakantie/rondreis gaat door het zuiden van Afrika is Kaapstad een van de mooiste steden om te bezoeken. Niet alleen door de ligging, maar ook door de rijke geschiedenis die deze stad heeft en de bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving zoals de Tafelberg maken Kaapstad uniek. Ook de grote zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zuid-Afrika is hier nog goed te merken met Robbeneiland als centraal punt. Hier heeft Nelson Mandela jarenlang vastgezeten in de tijden van de apartheid en is nu een zichtbaar en tastbaar stukje geschiedenis.

 

Rondreis Afrika

Online vakantie
Logo
Shopping cart