Visum

Je gaat op reis naar een land buiten Europa en hebt een visum nodig. Wat is een visum nu eigenlijk? Waar kan je een visum halen? Lees nu snel verder want deze en nog veel meer vragen geven wij antwoord op. Want goed voorbereid op reis gaan is een belangrijk iets. Als je namelijk je vakantie geboekt hebt en je staat op het vliegveld dan moeten er geen verrassingen meer zijn. Naast een geldig paspoort welke over het algemeen nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in het land van bestemming, heeft u voor veel landen buiten Europa ook een visum nodig. Laat u zich goed informeren over wat voor een type visum u nodig heeft, want meerdere landen hebben voor het toeristenvisum tegenwoordig het zgn. E-visum. Dit is een visum welke u eenvoudig online kunt aanvragen bij de Ambassade van het desbetreffende land, of via een tussenpartij welke deze visum aanvraag voor u volledig uit handen neemt.

Het visum – Wat is een visum nu?

Eigenlijk is een visum niets anders dan een goedkeuringspapiertje van het land waar u naartoe wilt afreizen. Met een paspoort laat u zien wie u bent, maar met een visum aanvraag willen ze van u weten wie u bent en met wat voor bedoelingen u naar het land komt. Eigenlijk is het niets anders dan een bureaucratische manier waarbij er gecontroleerd word op een aantal simpele zaken. Sommige landen zal u namelijk niet naar binnen mogen komen als u een strafblad heeft, of bepaalde religieuze opvattingen heeft geuit. Vooral Amerika is hier best wel streng in geworden, maar ook diverse andere landen komt u niet zomaar naar binnen als u wat op uw kerfstok heeft. Met het e-visum is het bureaucratische proces wel een stuk vereenvoudigd aangezien er bijna geen menselijk handelen meer tussen komt. Als u namelijk uw gegevens digitaal heeft aangeleverd bekijkt een gespecialiseerd computer programma aan de hand van uw gegevens of u aan de voorwaarden voldoet.

Een visum is echter een noodzakelijk iets want zonder visum komt u gewoon het land niet binnen. Mocht uw visum aanvraag geweigerd worden dan kan u best wel een probleem krijgen als u toch uw vakantie al geboekt heeft. Vaak is dit dan nog wel rechtstreeks met de Ambassade van het land alsnog te regelen, maar ons advies is dan ook altijd om uw visum zo snel mogelijk te regelen. Mocht er om wat voor een reden een vertraging in het proces komen, dan zal uw vakantie niet meteen op losse schroeven komen te staan.

Visum aanvragen

Als u een vakantie geboekt heeft naar een land waar een visum plicht is kunt u meerdere dingen doen. Het goedkoopst is om zelf naar de website van het land te gaan en daar uw visum regelen, dit vraagt echter wel wat tijd en een goede Engelse kennis. Als een land een e-visum aanbied kunt u deze rechtstreeks regelen op de website van de overheid van het land. Hiervoor heeft u voor het betalen van het e-visum wel een creditcard nodig. Mocht u het eenvoudiger willen aanvragen en in het Nederlands dan kunt u op websites als Visumbureau.nl heel eenvoudig online een e-visum aanvraag indienen voor o.a. Turkije, Egypte, Amerika en Canada. De kosten van een visum zijn dan wel iets hoger, maar het geregel geeft u daarbij ook uit handen waardoor u met 5 minuten klaar bent met een visum aanvraag en zij doen de rest.

Voor sommige visum aanvragen kunt u pas een aanvraag indienen nadat u uw reis geboekt heeft. Ze willen namelijk een kopie van uw vliegticket, of reisschema hebben en zonder dit word er geen visum verstrekt. Tevens kunnen ze ook nog allerlei extra documenten en scans opvragen. Wij raden u dan ook aan om minimaal een maand van tevoren een visum aan te vragen, voor het geval er wat obstakels onderweg zijn. Hierdoor gaat u goed voorbereid op reis!

Visum Turkije

Het e-visum Turkije aanvragen is heel eenvoudig. Waar je in het verleden in het vliegtuig een papiertje moest invullen en in de rij bij de douane moest staan voor een stempel hierop… Dat is nu dus echt verleden tijd. Bij diverse Nederlandse websites kan je kinderlijk eenvoudig je e-visum online aanvragen in het Nederlands. Je betaald hier wel iets extra’s voor, maar het geeft je veel gemak. Geen verrassingen achteraf en bovendien binnen een dag geregeld. Je kan je e-visum ook rechtstreeks bij de Turkse overheid aanvragen, hiervoor moet je wel een credit card hebben en een beetje Engels om alle begrippen te herkennen. (let op dat AL je gegevens kloppen, want anders is je visum ongeldig). Onze tip is wel om niet te lang te wachten met een e-visum aanvragen. Ook al is dit in 90% van de gevallen binnen 24 uur geregeld, je zal maar net de pech hebben dat er toch vertraging is en dan sta je daar zonder visum. Zonder visum kom je namelijk Turkije niet binnen.

ESTA Amerika

Om Amerika binnen te komen heb je een ESTA nodig. Een ESTA aanvragen kan redelijk eenvoudig online. Als je door Amerika of naar Amerika wilt afreizen is dit verplicht. Zonder geldige ESTA kom je namelijk het land niet in, sterker nog het vliegtuig naar de Verenigde Staten kom je nog geen eens in. Met zo’n ESTA kan je maximaal 90 dagen in Amerika verblijven en voor de toerist is dit dan ook ruim voldoende. Je hebt dan ook geen visum nodig. Wil je langer in de Verenigde staten verblijven dan dien je wel een visum aan te vragen.

Online vakantie
Logo
Shopping cart