Nederland – Kop van Drenthe

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

Nederland – Kop van Drenthe is nu eenvoudig online te boeken met SNP natuurreizen. wandelreis vanuit goed hotel met SNP Natuurreizen is nu scherp geprijsd!

447.50

SKU: 5f621b2e5d2f Categorie: Tags: , ,

Boek nu online uw vakantie naar Nederland – Kop van Drenthe in Nederland. Een heerlijke vakantie naar Nederland met SNP natuurreizen is zeker aan te raden en nu makkelijk en snel online te boeken. Nederland – Kop van Drenthe word op dit moment gewaardeerd door klanten met een 0.0. Via Onlinevakantie.com kunt u nu eenvoudig de meeste reizen van de diverse touroperators met elkaar vergelijken zodat u niet teveel betaald voor een vakantie naar het zelfde land. Boek nu uw vakantie naar Nederland – Kop van Drenthe met SNP natuurreizen via bijgaande button.

Omschrijving Nederland – Kop van Drenthe

Wandelen in Nationaal Park Drentse Aa en UNESCO Geopark de Hondsrug, een bijzonder landschap te danken aan armoede. Eeuwenlang was Drenthe Neerlands armste provincie, waar boeren een karig bestaan leidden in kleine esdorpen.  In de vorige eeuw is de laatste turf in Drenthe gestoken en heide ontgonnen, maar gelukkig zijn grote delen van Drenthe de grootschalige ruilverkavelingen uit de vorige eeuw ontsprongen. Hierdoor is er nu nog veel ruimte voor ‘ouderwetse’ arcadische landschappen en eindeloze natuur, gevormd in de laatste IJstijden. Verken met ons vanuit een goed hotel aan de rand van heideveld en stuifzand de Kop van Drenthe. Een dag fietsen we een kort stuk om bij de wandeling te komen. We struinen over de heidevelden van het Ballooërveld en zien karakteristieke boerderijen rondom de hoge esgronden. Langs de centrale brink in kleine dorpjes wandelen we naar prehistorische hunebedden en grafheuvels, relicten uit een oeroud verleden. We volgen smalle paadjes door de drassige velden rondom het Loonerdiep, de Drentse Aa en Schipborgerdiep. We gaan op zoek naar kraanvogels en ander gevogelte in het Fochteloërveen, een groot hoogveenmoeras. En tenslotte maken we kennis met de ‘Maatschappij der Weldadigheid’ en het heropvoedingsgesticht Veenhuizen, midden in de veenkoloniën. 

Wilt u meer informatie over Nederland of welke reizen er nog meer beschikbaar zijn naar ? Maak dan gebruik van de filters aan de zijkant van deze website om meer vakanties te vinden.

Specificaties: Nederland – Kop van Drenthe

Land

Plaats

Gemiddelde Klantwaardering

Prijs Vanaf

Aanbieder

Online vakantie
Logo
Shopping cart