Portugal

Een land waar, het over het algemeen, het hele jaar droog is en daardoor een heerlijk zonnige vakantiebestemming is: Portugal! Dit betekent dus een heerlijke zomer en genieten van zo’n 27 a 30 graden! Heerlijke stranden, kleine baaien en hoge prachtige rotsenwanden langs de Atlantische Oceaan. Ver hoef je het dus niet te zoeken want een vlucht naar Portugal duurt maar ongeveer 3 uur.

Vakantie Portugal

Het is niet voor niets dat Portugal een populaire zomerbestemming is voor vele Nederlanders, maar een vakantie Portugal is niet alleen in de zomer populair. Voor een winterzon vakantie kunt u hier ook prima zijn, want het zuiden van Portugal is tijdens de winter periode nog steeds heerlijk verblijven. Met temperaturen van zo’n 20 graden in de winter aan de zuidkust van Portugal en in de zomer van 35 graden is het dan ook een heerlijke zonbestemming.

Portugal-vakanties

Aantal punten op een rijtje voor als je naar Portugal gaat:

 • Vaccinatie: Er zijn geen verplichte vaccinaties voor het reizen naar Portugal.
 • Betaalmiddel: Voorheen de Portugese escudo en nu als munteenheid gewoon de euro.
 • Betaalpassen worden vrijwel overal geaccepteerd. In Portugal gebruiken ze pincodes van 6 cijfers. Als het evt niet zou lukken je code te gebruiken, kun je er twee nullen achter plaatsen.
 • Weer: 27 tot 30 graden in de zomer, verder landinwaarts zal het warmer zijn, dan aan de kust.
 • Tijd: 1 uur vroeger dan de Nederlandse tijd.
 • Vlucht: Ongeveer 3 uur vliegen.
 • Auto: Reistijd per auto is 2093KM en zal zo’n 19 uur duren.
 • Taal: Gesproken taal is Portugees en daarnaast in de toeristische gebieden ook Engels.
 • Hoofdstad: Grootste stad en de hoofdstad van Portugal is Lissabon (Lisboa)
 • Water: Het water in Portugal kan over het algemeen gewoon gedronken worden, heb je twijfels, koop dan water bij de supermarkt.
 • Zuiden: Het zuiden van Portugal is warmer en droger. Zo is de Algarve een van de warmste plekken van Europa en een bekend gekozen vakantiegebied.

Landinformatie Portugal

Een van de meest bezochte plaatsen in Portugal is in het zuiden de Algarve.  Naast de heerlijke zon is er een hoop te beleven in de Algarve, heerlijke zandstranden, omgeven met mooie baaien en rotsen, winkeltjes, restaurantjes, stapgelegenheden, wateractiviteiten enz. Je hebt Praia da Oura oftewel het nieuwe Albufeira genoemd, wat omgeven word door een leuk centrum en het oude Albufeira Praia do Penoco, waar het water wat rustiger is en dus vooral bezocht word door gezinnen. Beide plaatsen hebben brede witte stranden, waar je ligbedden en parasols kunt huren. De stranden worden verdeeld door prachtige baaien gelegen aan de Atlantische Oceaan. Voor leuk shoppen kun je terecht in het stadje Lagos waar je veel kraampjes en winkeltjes kunt bezoeken. In Albufeira vind je ook veel winkeltjes, restaurantjes, echter is het wel een toeristische stad en dus waarschijnlijk ook wat drukker. Portugal staat om diverse traditionele gerechten bekend, maar vooral zal er gesproken worden over vis uit de portugese keukens.

Lissabon: een prachtige stad waar je een oude en moderne huizen/gebouwen bij elkaar kunt vinden Maar een leuke sfeer, veel restaurantjes, terrassen en voor de stappers leuke barretjes te vinden. Vis is een gerecht wat je hier veel terug vind, ze staan hier vooral bekend om de sardientjes, maar uiteraard is ook genoeg andere keus en i.p.v. vis voor vlees te kiezen.

Online vakantie
Logo
Shopping cart