Nuttige informatie

U gaat op vakantie en wilt goed voorbereid op vakantie gaan. Op deze pagina hebben we diverse nuttige informatie voor op vakantie gaan verzameld. U wilt namelijk niet vlak voor vertrek voor een verrassing komen te staan die heel uw vakantie kan ontregelen. Denk hierbij aan een verlopen paspoort, geen visum aanwezig of vergeten uw reisverzekering af te sluiten. Op vakantie gaan is niet alleen een vakantie boeken. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, en dat klopt ook. U kunt namelijk het beste goed voorbereid op vakantie gaan, dit voorkomt teleurstellingen.

Reischecklist

  • Paspoort
  • Annuleringsverzekering
  • Reisverzekering
  • Eventueel visum
  • Telefoonnummers thuisblijvers
  • Tickets uitgeprint

Rummanna Boutique ResortIk ga op vakantie en neem mee

Met het simpele check lijstje komt u al een heel eind. Echter dat is de basis waar u rekening mee moet houden als u op vakantie gaat. Als we alles gaan opschrijven wat je mee zou moeten nemen op vakantie dan zijn we tig A4’tjes verder. Tevens is het voor iedereen verschillend. Er zijn namelijk mensen die 1 kledingset meenemen en de rest ter plaatse willen kopen omdat kleding hier goedkoop is. Tevens zijn er mensen die een complete hutkoffer mee willen nemen om maar niets te vergeten. Hou er vooraf rekening mee dat er tegenwoordig op veel vluchten uw koffer apart bijgeboekt moet worden, in de standaard prijs zit er namelijk niet veel bagage meer bij. Dit kan de kosten van een vakantie toch net wat anders maken, dus zeker in het vergelijken van de diverse vakanties is het raadzaam om goed te kijken wat er al bij de prijs inzit, en vooral wat niet.

Verzekeringen – Echt belangrijk!!

Vroeger was u overal wel standaard voor verzekerd, maar dit is al jaren niet meer het geval. Iedereen kent de reisverzekering wel, maar lang niet iedereen heeft er een. Een reisverzekering is echter wel degelijk aan te raden, want niet alleen word diefstal of een missende koffer vergoed. Nee een reisverzekering is ook nodig voor eventuele rechtsbijstand in het buitenland als u om wat voor reden dan ook in aanraking komt met de lokale overheid. Ook ziekenkosten moeten tegenwoordig uit de reisverzekering vergoed worden. Natuurlijk is het niet te hopen dat u deze nodig heeft, maar een verzekering zorgt ervoor dat als u toch kosten maakt deze vergoed worden. U heeft dan namelijk al genoeg aan uw hoofd als u deze verzekering nodig heeft, en hoeft u zich dan in ieder geval geen zorgen te maken om de kosten. Tevens word u op afstand op weg geholpen door een adviseur die waar nodig ook lokale ondersteuning kan regelen. Daarom ons advies is om een goede reisverzekering af te sluiten. Het kost wel wat, maar u gaat toch met een stukje meer zekerheid op vakantie.

Corona en vakantie

Als u verwacht dat wij hier een advies over Corona aan u kunnen geven dan zit u hier fout. De reisadviezen die veranderen soms wel bijna dagelijks naar de diverse landen in Europa, maar ook buiten Europa. Hier heeft de Nederlandse overheid dan ook een eigen website voor draaien in de vorm van nederlandwereldwijd.nl en de Belgische overheid heeft een soortgelijke website diplomatie.belgium.be. Wilt u dan ook een actueel reisadvies dan kunt u het beste op de website klikken welke voor jou van toepassing is. Alle vakanties die je bij ons terugvind staan los van de actuele reisadviezen. Je bent hierbij afhankelijk van de reisorganisatie naar keuze of een eventuele reis/annuleringsverzekering als niet op reis kunt gaan. Wij geven je dan ook het advies om dit goed door te lezen voordat u uw vakantie definitief gaat boeken.

Online vakantie
Logo
Shopping cart