Noorwegen

Naar Noorwegen op vakantie? Dat is niet wat je veel mensen waarschijnlijk in je omgeving hoort roepen. Noorwegen is namelijk geen zonbestemming, en de zonvakanties zijn toch veruit het populairst onder vele Nederlanders. Echter een vakantie naar Noorwegen is zeker wel een aanrader, want het is een land met vele prachtige bezienswaardigheden. Een vakantie naar Noorwegen word dan ook over het algemeen niet geboekt als zomervakantie voor de zon, maar meer door mensen die wat willen beleven op vakantie. Denk hierbij aan de prachtige Noorse fjorden in zuiden, de vele watervallen en gletsjers die tevens in het zuiden van Noorwegen te bewonderen zijn. Het Noorden van Noorwegen is daarnaast weer populair onder de echte avonturiers die het noorderlicht/poollicht goed willen bewonderen.

Kortom als je wat anders wilt zien dan zon, zee en strand en een prachtige rondtocht wil meemaken dan is een vakantie naar dit prachtige Scandinavische land in Europa.

noorwegen-kaartMet de auto naar Noorwegen

Het is de meest populaire vakantie naar Noorwegen, met de eigen auto/camper. Vele vakanties naar Noorwegen zijn namelijk gebaseerd op eigen vervoer. Je kunt hierbij ervoor kiezen om via Denemarken er helemaal naartoe te rijden, of via Duitsland met een ferry richting Noorwegen af te reizen. Van hieruit begint je avontuur door dit prachtige land.

Noorwegen is een bijzonder groot land en om in 1 vakantie heel Noorwegen te bekijken raden we dan ook af. Tenzij u meer dan een maand de tijd heeft om dit prachtige land te bekijken. Ze zeggen wel eens dat een vakantie naar Noorwegen verslavend werkt. Dit komt mede omdat de meeste mensen als eerste het zuiden van dit Scandinavische land bezoeken en hier in aanraking komen met vele prachtige omgevingen. Alleen al de fjorden bezoeken zorgt al voor zoveel indrukken dat u meer wilt zien. In de zomer is de temperatuur ook prima te doen en ligt overdag over het algemeen boven de 20 graden. U kunt dan ook prima in een t-shirt rondlopen en genieten van de omgevingen. Verder zijn de gletsjers welke overlopen in de fjorden ook indrukwekkend om te bekijken. Noorwegen staat bekend om een prima infrastructuur en is ingericht om met de auto en/of camper overal te komen. U moet er wel rekening mee houden dat de meeste wegen 80 wegen zijn, waardoor een rit van 300km er wel voor zorgt dat u een hele dag onderweg bent. Dit komt door de vele bochten in de wegen welke absoluut niet recht door het landschap lopen. Hierdoor ziet u vanuit uw auto wel een heel mooi stukje Noorwegen en kunt u ook makkelijk tussendoor een stop inlassen om een paar mooie foto’s te maken. Met vele campings en hotelletjes langs de wegen kunt u eigenlijk overal wel terecht, alleen we raden u wel aan om in het zomerseizoen wel rekening te houden dat alles aardig vol is. Waar u in het laagseizoen de gok wel kunt wagen om niets vooraf te boeken en onderweg te bekijken waar u kunt overnachten is het in de zomer wel aan te raden om vooraf uw reservering te maken. U mag namelijk ook met uw camper niet zomaar ergens op een parkeerplaats overnachten!

City trip Noorwegen

Ook naar Noorwegen kunt u prima een city trip plannen naar Oslo. Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en een prachtige en tegelijk bijzondere stad om uw city trip naartoe te plannen. U vind hier namelijk een bijzonder stukje geschiedenis terug en een aantal indrukwekkende musea en gebouwen. Tevens is het een heerlijke stad om een dagje te winkelen en de omgeving te verkennen. Door de ligging van Oslo en het uitstekende openbaar vervoer kunt u hier kennis maken met de Noorse gebruiken, een prachtige stad en de natuur welke de moeite waard is om te bezoeken.

Online vakantie
Logo
Shopping cart