Griekenland

Een vakantie naar Griekenland is kiezen voor een zon bestemming welke al jarenlang in de top 5 van populaire vakantiebestemmingen staat. Ondanks de crisis in Griekenland en de vluchtelingen crisis de laatste jaren is Griekenland nog steeds een zeer populaire vakantiebestemming. Dit is niet voor niets, want als u een vakantie naar Griekenland boekt, dan kiest u voor een stukje zekerheid.

[woo_mod cat=”108″]

Griekse eilanden

Op de Griekse eilanden heeft u namelijk bijna gegarandeerd mooi weer en in de zomer zelfs prachtig weer. Het heerlijke Middellandse zeeklimaat zorgt ervoor dat de dag temperaturen standaard rond de 30 graden liggen. Tevens is de Griekse cultuur heerlijk genieten, de gastvrijheid en de culinaire keuken zorgen ervoor dat u hier heerlijk kunt genieten van een prachtige vakantie. Griekenland heeft u namelijk veel te bieden als vakantiebestemming. U kunt hierbij kiezen uit de Griekse eilanden als een Kreta, Kos, Rhodos en Lesbos. Naast deze populaire eilanden zijn er echter nog veel meer eilanden aan de Griekse kust welke de moeite waard zijn om te bezoeken, en daarbij heeft u dan als voordeel dat deze veel minder massa toerisme trekken. Wij werken samen met diverse reispartners waardoor u veel keuze heeft uit Griekse vakantiebestemmingen. Tevens kunt u een vakantie naar Griekenland boeken tijden de winterzon periode, want ook in de winterse periode is een vakantie naar Griekenland genieten van een milde temperatuur. Op Kreta is het rond december/januari nog steeds overdag rond de 20 graden, en zeker voor degene die wat meer van de rust willen genieten en van de cultuur is dit een heerlijke periode. Naast een zon, zee & strand vakantie valt er namelijk veel te zien en te beleven in Griekenland.

De voordelen van Griekenland

  • Met het vliegtuig is het zo’n 3,5 uur vliegen naar de meeste bestemmingen
  • Eurogebied – Geen last van wisselkoersen, maar gewoon betalen met de Euro.
  • Betaalpassen – In Griekenland kunt u steeds meer betalen met de Maestra betaalpassen en in ieder geval geld opnemen bij de diverse geldautomaten
  • Taal – Grieks is de voertaal, maar door het vele toerisme komt u met Engels heel ver.
  • Water – Het word niet aangeraden om het kraanwater te drinken in Griekenland door de samenstelling hiervan. Het beste kunt u bronwater uit fles kopen, welke overal ruim verkrijgbaar is.
  • Weer – Zeker de Griekse eilanden staan bekend om hun heerlijke milde klimaat en in de zomerperiode ligt de dagtemperatuur bijna altijd boven de 30 graden.
[wpsm_woogrid cat=”108″]

Populaire plaatsen Griekenland

Als u op zoek bent naar een populaire bestemming in Griekenland dan hoeft u niet lang te zoeken. Ondanks dat Griekenland een groot land is, trekt het toerisme toch voornamelijk naar de eilanden toe. Met de hoofdstad Athene vind u al een prachtige stad vanuit de oudheid. De geschiedenis van Griekenland is er namelijk eentje. Voor degene die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Europa, het Romeinse rijk en de Griekse oudheid is een bezoek aan Athene dan ook een must. Met vele prachtige musea en vele historische gebouwen is Athene een prachtige stad om in rond te lopen.

De eilanden van Griekenland zijn echter een stuk populairder. Dit komt o.a. door de prachtige stranden welke ze eigenlijk stuk voor stuk hebben. Kreta is daarbij het grootste en bekendste vakantie eiland van Griekenland. Met badplaatsen als Chersonissos, Malia en Agios Nikolaos vind u heerlijk uitgaansleven, prachtige stranden en tevens vele bezienswaardigheden. Echter niet alleen Kreta is populair, want vanuit Nederland & België kunt u o.a. prachtige vakanties naar Rhodos, Lesbos en Kos boeken welke u gegarandeerd ook een heerlijke vakantie geven. Het voordeel van een vakantie naar Griekenland is o.a. de lagere prijs, heerlijke cultuur en prachtig weer.

Bekijk het totale aanbod aan Griekenland vakanties hier