Footprint travel

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk en iets waar iedereen doorgaans naar verlangt. Er zijn veel manieren waarop je een vakantie kunt vieren. De een vindt het bijvoorbeeld leuk om te gaan backpacken. Die wil niks te maken hebben met toerisme en wil echt alleen op avontuur. Die wil dagelijks ergens anders overnachten en probeert van de vakantie een waar avontuur te maken. Mogelijke problemen waar dan op gestuit wordt zijn er om op te lossen en dat is een groot gedeelte van de charme van een dergelijke vakantie. Anderen houden er dan weer van om een volledig georganiseerde reis te boeken.

Op avontuur met Footprint Travel

Die laten zich liever leiden in plaats van dat ze zelf de vakantie leiden. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een georganiseerde reis waarbij alles van te voren wordt geregeld. Je hoeft dan geen rekening te houden met openbaar vervoer en dergelijke en kunt volledig genieten van alle bezienswaardigheden die je voorgelegd krijgen. Anderen waarderen zulke vakanties weer niet omdat je te veel geleid wordt. Daarnaast moet je dan verplicht op bepaalde locaties zijn en dat is ook iets wat niet iedereen waardeert. Vakantie moet namelijk los zijn en in het dagelijks leven heb je al genoeg verplichtingen. Die gedachte is dan in ieder geval voor de hand liggend.

footprint travel

Bij Footprint Travel kun je echter iets unieks doen. Daar wordt namelijk een gulden middenweg geboden. Je kunt namelijk je eigen reis samenstellen. Op die manier heb je enerzijds de vrijheid om te doen wat je wilt en anderzijds heb je de vrijheid om te bepalen waar je gaat slapen en dergelijke zodat je daar geen rekening mee hoeft te houden. Via Footprint Travel kun je je eigen reispakket samenstellen en dit maakt het dan ook een zeer uniek concept. Er zijn verschillende manieren hoe je je vakantie op die manier kan vormgeven. Deze verschillende manieren zullen nu worden belicht, zodat je een overzichtelijk beeld krijgt van wat Footprint Travel zoal te bieden heeft.

Individuele Rondreis door stranden van BaliThailand reizen

Een van de plekken waar je een unieke reis voor kan samenstellen is Thailand. Dit is een vakantieland dat steeds populairder is geworden in de loop der jaren en dit heeft er dan ook in geresulteerd dat er veel toerisme is. Er zijn geweldige locaties waar je heen kunt gaan en dit maakt van Thailand dan ook een unieke plek. Enerzijds is er wat betreft Thailand de mogelijkheid om een individuele reis te boeken, maar anderzijds ook een bouwsteen-reis waarbij je zelf bepaalt welke dingen je zoal wilt bekijken en welken niet. Wanneer je op de pagina van Thailand klikt komen er vanzelf twee knoppen waarbij je de keuze kunt maken tussen de individuele reis en de bouwstenenreis. Wanneer je op bouwstenen hebt geklikt kom je op een pagina terecht waarbij je je eigen rondreis door Thailand op maat kan samenstellen. Het idee is vervolgens dat je uit verschillende korte reizen een hele lange reis samenstelt.

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om historie en cultuur te aanschouwen in Thailand. Bij de verschillende reisplannen die zijn aangegeven kun je zien wat de voordelen van de reizen zijn. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van wandelen? Dan is er de mogelijkheid om naar het Khao Yai National Park. Dit is ideaal voor mensen die wel van een avontuur houden in de wildernis. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van wandelen in de bergen dan is het aan te raden om een dergelijke reis te nemen. Maar ook bijvoorbeeld als je van dieren houdt, of van de natuur in het algemeen. Thailand heeft namelijk nog een authentieke jungle. Het voordeel is dat je dan aan de hand van het bouwpakket er nog een andere reis van een aantal dagen achteraan kunt plakken. Wanneer je bijvoorbeeld even klaar bent met de bossen, dan kun je bijvoorbeeld een reis boeken naar het strand in Thailand. Ben je een liefhebber van de zee en van strand dan is dit zeker een plaats waar je eens geweest moet zijn. Enerzijds kun je genieten van prachtige groene eilanden, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid tot activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan snorkelen. En dat is zeker aan te raden, want op die manier kun je prachtige vissen en andere mooie zeedieren aanschouwen. Je kunt zoveel bouwstenen toevoegen aan je reisplan als je wil. Vervolgens kun je dit dan indienen en kijken of het allemaal past in de expeditie.

De bouwstenenreizen zijn doorgaans 2 tot 3 dagen die je dan vervolgens aan elkaar kunt plakken. Wanneer je voor een individuele rondreis kiest, kies je voor een algemeen pakket. Bij dit pakket heb je een rondreis die veel langer duurt. Denk daarbij aan 2 tot 3 weken en soms zelfs langer. Er zijn verschillende rondreizen door Thailand die je kunt nemen en allemaal hebben ze wel iets unieks. Je gaat door veel verschillende plaatsen in die 3 weken. Het is dus niet dat je maar een klein gedeelte van Thailand ziet. Nee in tegendeel: je ziet juist heel van Thailand en dit maakt de reis dan ook zo uniek.

Suriname reizen

Een ander prachtig land waar je heen kunt reizen via Footprint travel is Suriname. Reizen naar Suriname kent een aantal voordelen. Een van die voordelen is dat daar veel Nederlands wordt gesproken. Dit is zeker een voordeel wat betreft de communicatie, want dit maakt alles een stuk gemakkelijker. In veel andere landen moet je bijvoorbeeld Engels praten en dit kan tot veel misverstanden leiden. En het kan nog erger dan dat zijn: in heel veel landen spreken ze namelijk ook nog eens slecht Engels. Dan wordt het helemaal een probleem. Dan ondervind je bijvoorbeeld problemen als je eten wilt bestellen, of bijvoorbeeld een taxi moet nemen. Bovendien kun je veel sneller opgelicht worden. In Suriname praten veel mensen echter Nederlands en daardoor zijn die problemen er niet. Ook bij Suriname-reizen kun je kiezen uit een individuele reis of bouwsteenreis.

Een van de bouwstenen die je kunt toevoegen aan de reis is een trip door Paramaribo. Je hebt ongetwijfeld wel eens van deze locatie gehoord, aangezien het de echte trekpleister van Suriname is. Hou je er bijvoorbeeld van om cultuur op te snuiven in een ander land, dan kun je dit zeker doen in Suriname. Zo zal je bij deze rondreis de mogelijkheid hebben om de lokale markt te bezoeken. Hier vind je allerlei bijzonderheden die je doorgaans niet ziet op een reguliere markt in Nederland. Dit maakt het dan ook al gelijk uniek want dan kun je allerlei lekkernijen proberen! Maar er is nog mee dan dat. Je kunt bijvoorbeeld ook genieten van de gastvrijheid die in Suriname wordt aangeboden. Op de lokale markt zul je al snel ervaren hoe gastvrij iedereen is. Maar er is nog meer dan dat: Suriname heeft namelijk ook een rijke cultuur. Een heerlijke wandeling door de binnenstad is dus bijvoorbeeld ook mogelijk.

Als deze trip voorbij is kun je dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de plantage Frederiksdorp. Je kunt deze oude plantage bekijken en er veel informatie over op doen. Het is mogelijk om daar te fietsen, zodat je op een heerlijke rustige manier van de cultuur aldaar kunt genieten. Bovendien is er veel water in de buurt, dus als je een echte waterrat bent kun je je geluk ook niet op. Enerzijds is het natuurlijk mogelijk om te zwemmen, maar tijdens de trip is het ook mogelijk om een georganiseerde boottocht te gaan ondernemen. Als je van dieren houdt, die je in Nederland niet snel zien, is het ook ideaal om deze bouwsteen toe te voegen aan je reisplan. Er bestaat namelijk een kans dat je dolfijnen kunt spotten. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om zeeschildpadden te bekijken.

Nadat je al deze activiteiten hebt verricht kun je als klap op de vuurpijl nog een extra bouwsteen aan je reis toevoegen. Deze bouwsteen zorgt er dan voor dat je je vakantietrip op een relaxte manier kan afsluiten. Dit kun je bijvoorbeeld in Berg en Dal doen. Het is natuurlijk heerlijk om activiteiten te doen op een vakantie, maar het is natuurlijk ook heerlijk om de vakantie op een relaxte manier af te kunnen sluiten. Bij deze bouwsteen kun je genieten van een zwembad waar je bijvoorbeeld lekker kunt luieren. Het is bijna altijd warm weer in Suriname dus wat betreft kun je je geluk niet op. Naast luieren is het ook nog mogelijk om te genieten van een Wellness. Heerlijk je hele lichaam ontspannen, wie wil dat nou niet? Maar ook kun je in die laatste 3 dagen nog even iets actiefs doen, mocht je daar belang bij hebben. Zo is het mogelijk om nog een wandeling te maken. En hoe actief je die wandeling wilt maken ligt volledig aan jezelf. Nadat je je bouwstenen hebt samengesteld kun je het gehele pakken aanvragen om te bekijken of dit mogelijk is en in de planning past. Je krijgt dan vrijblijvend persoonlijk en passend advies.

footprint travel

Ook individuele rondreizen door Suriname zijn mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de planning klopt, aangezien dit al helemaal is uitgekiend door de reisexperts. Het zijn gehele rondreizen waarbij het vervoer en dergelijke doorgaans ook al zijn inbegrepen. Het nadeel ervan is echter dat je veel minder mogelijkheden hebt in vergelijking tot een vakantie waarbij jezelf de bouwstenen opstelt.

Rondreizen Indonesië

Ook dit is een land waar zeer veel te beleven valt. Het voordeel van een reis naar Indonesië is dat het echt voor een cultuurshock zorgt. Wel op een aangename manier uiteraard. Wanneer je bijvoorbeeld naar een ander land in Europa gaat, zullen er namelijk een aantal dingen gelijk opvallen. Een van die dingen is dat de cultuur niet heel anders is dan de Nederlandse cultuur. Natuurlijk zijn er wel minieme verschillen te constateren, maar niet zo groot als de verschillen met bijvoorbeeld een land als Indonesië. Om die reden is het aan te raden om een rondreis door Indonesië te ondernemen. Op die manier leer je andere culturen kennen en zorgt dit ervoor dat je veel bijleert. Deze bijgeleerde kennis kun je dan bijvoorbeeld ook weer toepassen in je eigen bestaan. Zo kun je namelijk van elkaar veel leren!

Enerzijds kun je bijvoorbeeld je bouwstenen beginnen bij een reis naar de Molukken. Dit is ideaal voor mensen die er niet van houden om naar typische toeristische trekpleisters te gaan. De cultuur aldaar in dat land heeft zich namelijk nog niet echt ontwikkeld en staat derhalve in zijn kinderschoenen. Je kunt er dus genieten van de rust en dergelijke. Ook kun je er heel veel cultuur op doen, want het is echt een eiland waar je heen kan gaan als je iets wilt weten over het verleden van Nederland. Je kunt er met de boot varen en als je van water houdt is dat helemaal ideaal. Ook zijn er mooie vissen te vinden in het water. Nadat je hier bent geweest kun je bijvoorbeeld naar Bali toe. Dit kun je namelijk ook als bouwsteen toevoegen aan je reis. Hier heerst nog de echte hindoeïstische cultuur. Dus mocht je daar bijvoorbeeld boeken over hebben gelezen, of interesse in hebben over het algemeen, dan is het aan te raden om daar eens heen te gaan. Want hoewel je veel informatie uit boeken kunt halen, is het vaak leuker om het allemaal eens in het echt te bewonderen. En dat is mogelijk als je dit als bouwsteen toevoegt. Je kunt ook ceremonies en dergelijke bezoeken in de periode daar. Of heb je bijvoorbeeld interesse in Yoga? In die gevallen is het ook verstandig om dit als bouwsteen toe te voegen aan je reispakket. Maar ook is het gewoon een plek waar je heen kan gaan als je even heerlijk wilt ontspannen.

Ook individuele reizen zijn mogelijk. Zo worden er verschillende rondreizen door Bali aangeboden. Dit zijn vaak lange rondreizen, wat als voordeel heeft dat je heel veel van de cultuur aldaar kunt bewonderen. De reizen zijn zo vormgegeven dat je precies genoeg kan doen. Zo kun je een groot deel van de trekpleisters van het eiland meepakken, maar bovendien ook nog eens genieten van de rust die een dergelijke reis je brengt. Nederland is namelijk een dichtbevolkt land en het is moeilijk om daar je rust te pakken. In Bali is dat niet het geval en zijn er genoeg locaties waar je heerlijk van de rust kunt genieten.

Andere bestemmingen

Dit zijn een aantal topbestemmingen, maar uiteraard zijn er nog veel meer locaties waar je heen kunt reizen met Footprint travel. Deze zullen nu nog even kort worden uitgelicht. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een reis naar Zuid-Afrika te boeken. Zuid-Afrika wordt steeds populairder als vakantieland en dat is ook wel logisch. Het is een combinatie van prachtige natuur en bijzondere dieren, die je bijna nergens anders ziet. Als je van safari houdt is Zuid-Afrika de bestemming om eens heen te gaan. Ook Cambodja behoort tot de mogelijkheden. Je kunt daarheen gaan als je bijvoorbeeld van natuur houdt, of van bijzonder eten. Bovendien is het daar ook nog eens erg goedkoop. Dus als je bijvoorbeeld een klein budget hebt, dan is het verstandig om daarheen te gaan. Als je dan een beetje zuinig aandoet kun je tegen een scherp tarief reizen! Ook landen als Vietnam en Sri Lanka behoren tot de mogelijkheden. Alle landen hebben wel iets unieks: namelijk dat ze een unieke cultuur hebben die in het Westen niet heel gangbaar is. Welke plek je dan ook heengaat; er gaat geheid een wereld voor je open.

Voordelen van Footprint travel

Een van de voordelen is dat ze geweldige recensies krijgen van tevreden klanten. Dit is altijd een goed teken, want dit zegt wel iets over de kwaliteit van de reizen die ze aanbieden. Er is namelijk een zeer groot percentage reizigers die de reis onvergetelijk vonden, namelijk 97%! Ook de accommodaties die geboekt worden in samenstelling met de reis krijgen een zeer goede beoordeling. De combinatie van deze twee aspecten maakt het een unieke ervaring.

Het voordeel is ook dat je op Footprint travel verschillende reiservaringen kunt lezen. Dat is natuurlijk leuk om te lezen als voorbereiding op je reis. Het mooie is dat de ervaringen afgesplitst zijn op de specifieke locaties. Niet alleen krijg je daardoor een goed inzicht van hoe je mogelijke reis er uit komt te zien, maar je kunt ook nog eens tips en aanbevelingen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld leren van de fouten van andere reizigers en dergelijke. Het ene reisverslag is uiteraard uitgebreider dan het andere, maar ze zijn altijd de moeite waard om te lezen. Ook voor het plezier is het leuk, zodat je bijvoorbeeld alvast in de vakantiestemming kunt komen!

Een ander voordeel is dat alles door Footprint travel zelf getest wordt. Dit houdt in dat ervaren reizigers er echt geweest zijn en je niet alleen aanbevelingen krijgt van mensen die alle informatie van het internet afhalen. Daarnaast is het bovendien ook nog eens goed voor het milieu. Aangezien de reizen zeer duurzaam zijn. Zo proberen we alle boekingsplekken kleinschalig te houden en ecologisch. Daar wordt specifiek op gezocht en dat is natuurlijk een voordeel als je iemand bent die waarde hecht aan het milieu.

Ook zijn ze integer en kleinschalig. Ze vinden het belangrijk om op een zo goed mogelijke manier contact te hebben met de klanten. Dit zorgt er namelijk voor dat er tevredenheid is van beide partijen. Dit is wat anders in vergelijking met zeer grote reisorganisaties waarbij er meer sprake is van massareizen. Zij zijn intiem en vinden het ook belangrijk om die intimiteit te behouden.

Online vakantie
Logo
Shopping cart